tica website
INDEX_NL
INDEX_FR
TICA_NL
TICA_FR
INDEX_EN
BESTUUR
TARIEF_BCL2010
SHOW_RULES_NL
SHOW_RULES_FR
MEMBER_REG
DEKBEWIJS
DEKBEWIJS
NESTREG
NESTREG
STAMBOOMAANVRAAG
STAMBOOMAANVRAAG
TITELREG
SHOW_RESULTS
TICA_NL
TICA_FR
CAT NAME
BREEDS
TICA_NL
TICA_KEUR_FR
BRKV_BCL_P1

vzw BELGIUM CAT LOVERS asbl

reg: 477.797.947

The International Cat Association kortweg aangeduid met TICA is de grootste registratie verenigingen van de wereld voor kitten, zij aanvaardt en registreert niet allen raskatten, maar ook huispoezen. Zij is ook een van de grootste organisatie voor katten tentoonstellingen en geeft haar leden de volgende missie:

 Zijn leden aan te moedigen om liefdevol, verantwoord en verantwoorde eigenaars te vinden, die samenwerken om raskatten te promoten en de gezondheid en het welzijn van alle katten te promoten naar het algemene publiek.

Om het meeste accurate en volledige gecertificeerd systeem voor stambomen uit te werken in de wereld.

Om TICA toegelaten shows te organiseren waarin zowel katten met als zonder stambomen worden gepromoot op een professionele manier, en zowel genietbaar voor de exposanten als voor de bezoekers en educatief voor exposanten, keurmeesters en het algemene publiek.

De TICA organisatie werd gesticht in de USA in 1974 – BCL werd lid van deze organisatie in 1992

TICA telt wereldwijn ruim 8000 leden.

Drie maal per jaar komen de afgevaardigde van de verschillende regio’s samen, voornamelijk in de US

America is ingedeeld in volgende regio’s Great Lake, Mid Atlantic, Northeast, Northwest, South America, South Central, Southeast, and Southwest. De rest van de werd in Asia, Europe North, Europe South, Europe Western

De leden verkiezen per regio een afgevaardigde (Regional Director) Deze vertegenwoordigd de regio op de vergaderingen, voorgezeten voor de Voorzitter, ondervoorzitter en een staf van advocaten en specialisten in genetica. Op deze vergaderingen worden alle onderwerpen besproken, reglementen, genetica, erkenning van nieuwe kleuren en of rassen. De 3 daagse vergadering is op voor de leden behalve wanneer het om persoonsgebonden zaken gaat (voordracht nieuwe keurmeesters, disputen tussen personen, herbevestigen van de bestaande keurmeesters ed) dan wordt er met gesloten deuren gewerkt. De TICA keurmeesters moeten jaarlijks een herfrissings test afleggen en worden dan in AG herbenoemd.

De regionale afgevaardigde, de voorzitter en de ondervoorzitter worden om de 3 jaar volgens een beurtrol verkozen door de leden van hun regio.

Jaarlijks word er einde april een klassement opgemaakt algemeen en per regio, waarin de 20 (25) beste kittens, katten, langhaarkatten, korthaarkatten, Castraten, Huiskatten worden gerangschikt volgens het aantal behaalde punten tijdens het verlopen jaar. Iedere kat begint op 1 mei met 0 punten aan het volgende jaar.

Voor de titels worden de punten niet op 0 gezet.

TICA web site